Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 01 augustus 2013 @ 00:45 door Travelboy , 1111 keer bekeken

De resultaten van Ryanair vallen tegen in het eerste kwartaal en dat zullen de reizigers weten. De budgetmaatschappij verhoogt de kostprijs voor ingecheckte bagage deze zomer met maar liefst 66 procent en maant tegelijkertijd haar piloten om trager te vliegen.

 

Het lagekostenmodel van Ryanair staat onder druk. De winst van de prijsvechter daalde van april tot juni met 21 procent en dat noopt CEO Michael O'Leary tot drastische maatregelen, ook al steeg de omzet in dezelfde periode met vijf procent en het aantal passagiers met drie procent.

 

Tijdens een persconferentie in Londen maakte O'Leary bekend dat tijdens de zomermaanden de kostprijs van ingecheckte bagage verhoogd wordt van 30 euro naar 50 euro. Gevraagd naar waarom het initiatief juist nu genomen wordt, antwoordde de CEO: 'Tijdens de vakantiemaanden nemen de mensen gewoonlijk meer bagage mee.'

 

'We zullen de prijs blijven opdrijven tot geen enkele reiziger nog koffers wenst in te checken', voegde O'Leary er fijntjes aan toe. De maatschappij is er nu al in geslaagd om het aantal passagiers met ingecheckte bagage terug te dringen van 80% naar 19%. Hierdoor bespaart Ryanair naar eigen zeggen 'een fortuin'. De CEO sluit ook niet uit dat er op termijn geld zal gevraagd worden voor het meenemen van handbagage.

 

Daarnaast moeten de piloten van de budgetmaatschappij vanaf nu wat gas terugnemen om kerosine te besparen. De vliegtuigen zullen gemiddeld twee minuten langer over hetzelfde traject doen. Het zou een bezuiniging van 80 miljoen euro moeten opleveren

 

bron: www.ad.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.