Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 04 juli 2013 @ 20:00 door Travelboy , 1130 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappijen zien voldoende brood in de ontwikkeling van Lelystad Airport. Wel moet daarvoor de startbaan 2400 meter worden (nu 1250 meter), en moeten er voldoende voorzieningen worden aangelegd. Dat schrijft staatssecretaris Wilma Mansveld (Luchtvaart) donderdag aan de Tweede Kamer.

 

Schiphol heeft gesprekken gevoerd met luchtvaartmaatschappijen, waaruit blijkt dat er een serieuze behoefte bestaat aan de uitwijkmogelijkheid naar Lelystad. Schiphol denkt aan alle wensen van de maatschappijen te kunnen voldoen en verwacht ook nog iets te kunnen verdienen. Een zakelijk plan om dat te realiseren, wordt in het najaar ingediend.In maart vorig jaar adviseerde voormalig VROM-minister Hans Alders om van Lelystad Airport een toeristische luchthaven te maken. Daar zouden op termijn maximaal 45.000 vluchten per jaar terechtkunnen. Nu gaan er nog geen lijnvluchten vanaf Lelystad, maar wordt de luchthaven vooral gebruikt voor rondvluchten.Door Lelystad uit te breiden krijgt Schiphol meer ruimte. Die luchthaven heeft de grens van de groei inmiddels bereikt. Daarom moet elders in Nederland ruimte worden gevonden voor zo'n 70.000 vliegbewegingen. Een derde daarvan is voorzien in Eindhoven. De rest van de vluchten zou dus naar Flevoland moeten gaan uitwijken.

 

bron: www.parool.nlReacties

 • Travelboy
  maandag 8 juli 2013, 00:27
  Ik maak me meer zorgen over de bereikbaarheid met het ov. Zal er een trein of sneltram heen gaan of wordt het een armoedige shuttle bus.
 • henkcnx
  donderdag 4 juli 2013, 23:07
  Nou daar lijkt het wel op. Lelystad wat ook nog eens erg slecht bereikbaar is per auto omdat er geen autosnelweg in de buurt is.
 • Travelboy
  donderdag 4 juli 2013, 20:07
  Of moet ik hier lezen:KLM ziet brood in Lelystad? Dan kan het eindelijk lastige concurrenten als Easyjet en Vueling verbannen naar Lelystad!!

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.