Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 07 april 2013 @ 01:27 door Travelboy , 955 keer bekeken

Transavia en Ryanair hebben sinds kort op Eindhoven Airport hun eigen grondstations. Transavia heeft drie vliegtuigen op zijn basis gestationeerd, Ryanair één. Die vier Boeings vertrekken 's ochtends vanaf Eindhoven en keren laat in de avond terug.

 

Daarmee is de relatie tussen het vliegveld en de beide luchtvaartmaatschappijen flink verstevigd. Directeur Joost Meijs vergelijkt het met een grote stap in een mensenleven. "Eerst ben je met elkaar verloofd, nu zijn we getrouwd", zegt Meijs

 

"Het hebben van een of meer bases is belangrijk voor een vliegveld", licht Meijs toe. "De zakelijke relatie met de vliegmaatschappijen wordt er hechter door. Zij hebben de bereidheid getoond om hier te investeren door er permanent dure vliegtuigen te plaatsen. Daar zijn tientallen miljoenen mee gemoeid. Dat doen ze niet zomaar. Zo'n besluit is de bevestiging van een succesvolle samenwerking."

 

Meijs ziet de opening van de twee bases als de volgende stap in de ontwikkeling van Eindhoven Airport. Hij en zijn voorganger Bart de Boer hebben er lang op moeten wachten. Ryanair liet jarenlang doorschemeren wel trek te hebben in een grondstation in Eindhoven, maar bleef talmen. De basis van KLM-dochtermaatschappij Transavia kwam vrij onverwacht en snel tot stand. Transavia, als chartermaatschappij een oude klant in Eindhoven, zocht als vrij nieuwe prijsvechter op lijndiensten ruimte buiten het overvolle Schiphol. Meer toestellen dan vier is voorlopig niet mogelijk. Dat heeft te maken met het beperkt aantal slots (permissie om te mogen landen of opstijgen) in de late avonduren.

 

bron www.ed.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.