Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 07 juli 2013 @ 01:08 door Travelboy , 994 keer bekeken

De Europese Commissie wil de regels ten aanzien van staatssteun voor luchthavens met meer dan 5 miljoen passagiers per jaar strenger maken. Dit moet de concurrentie ten goede komen.

 

De EC is hetzelfde van plan met subsidies die worden verstrekt aan low-cost airlines voor het openen van bestemmingen of het verhogen van de frequenties op bestaande routes.

 

De Europese Unie telt meer dan 460 luchthavens die 150 airlines bedienen en werk bieden aan 2,3 miljoen mensen. Naar schatting wordt er elk jaar 3 miljard euro aan subsidies uitgereikt.

 

Staatssteun voor investeringen in luchthaveninfrastructuur blijft volgens een toelichting van de EC toegestaan als er echt een behoefte aan bestaat en de ondersteuning nodig is om de toegankelijkheid van een regio te waarborgen. De nieuwe richtlijnen geven aan wat er maximaal aan steun mag worden geboden, afhankelijk van de omvang van de luchthaven, zodat er een goede mix komt tussen publieke en private investeringen.

 

Financiële hulp aan airlines die nieuwe routes of frequenties opstarten, blijft toegestaan, maar met een tijdslimiet. Volgens de EC is het voorstel in lijn met de huidige marktomstandigheden.

 

bron: www.zakenreis.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.