Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2013 @ 20:49 door Travelboy , 1120 keer bekeken

Google heeft anderhalf jaar na zijn start in de VS ook een Europese zoekmachine voor vliegtuigtickets gelanceerd. https://www.google.com/flights De dienst is nog wel erg onvolledig.


 
De Europese vluchtenzoeker kan alleen vluchten zoeken die vertrekken vanuit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland. België is niet ondersteund.

 

Google geeft toe dat de Europese Flight Search niet volledig is. In een blogpost zegt Google-medewerker Noam Ben Haim dat de site “niet in staat is resultaten voor elke luchtvaartmaatschappij te tonen”. Dat blijkt een verbloeming te zijn voor het feit dat enkele van de belangrijkste Europese luchtvaartmaatschappijen helemaal niet meedoen: Ryanair, Easyjet, Transavia, Arkefly en Lufthansa. Je vindt wel vertrekuren, maar geen prijzen.


 
Je kan ook geen vluchten zoeken die vanuit België vertrekken. Vreemd genoeg kan je wel vluchten uit het buitenland naar België met hun terugvlucht vinden. Zelfs met Brussels Airlines. En dat is jammer, want op sommige routes die Google Flight ondersteunt vind je betere vluchten aan een scherpere prijs dan op bijvoorbeeld Kayak.com.


 
De kans is dus groot dat Google Flight ooit nog wordt uitgebreid. In de tussentijd kan je een vliegtuigticketsite gebruiken die wel gewoon werkt: de concurrenten Kayak, Skyscanner, momondo en Expedia bijvoorbeeld

 

bron: www.zdnet.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.