Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 15 oktober 2013 @ 14:24 door Travelboy , 1160 keer bekeken

1 ½ jaar geleden heeft de Spaanse regering de luchthaven belastingen op Barcelona en Madrid verdubbelt. Als reactie hierop had Easyjet zijn bases op Barcelona en Madrid gesloten en concurrent Ryanair had het aantal vluchten vanaf beide bestemmingen flink verminderd.

 

Maar de Spanjaarden zijn tot inkeer gekomen. Vanaf 1 januari 2014 wil het de luchthaventaksen op low cost vluchten waarop het aantal passagiers stijgt met 75% verminderen. Voor nieuwe routes hoeven zelfs geen belastingen te worden betaald. Door deze maatregel kan het aantal passagiers op de 46 luchthavens in het land met ongeveer twee procent groeien, zei minister van Vervoer Ana Pastor. In de eerste negen maanden van dit jaar daalde het aantal passagiers met 4,9 procent.

 

Of deze maatregel in strijd is met EU regelgeving rond subsidiëring van luchthavens en luchtvaartmaatschappijen is niet geheel duidelijk. Volgens de Spaanse regering is het geven van korting op taksen niet hetzelfde als maatschappijen sponsoren met premies voor het starten van nieuwe routes.

 

Bron: www.handelsblatt.com/unternehmen/handel-dienstleister/flughafengebuehren-spanien-subventioniert-ryanair-und-co-/8931512.html Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.