Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 15 juni 2013 @ 00:44 door Travelboy , 1411 keer bekeken

We kennen allemaal de richtlijnen omtrent vloeistoffen. Maar nadat security personeel op het Britse Derry airport recent een student tegenhield omdat hij reisde met een Green Lantern (superhelden) masker in z’n tas, zijn we op zoek gegaan naar andere verrassende spullen die de autoriteiten weigeren.

 

Vrijwel overal gelden strikte maatregelen voor ‘gevaarlijke’ items. Sommige zijn logisch: een verborgen Kalashnikov kan voor fronsende blikken zorgen bij de security. Maar het zal u verbazen dat vrij onschuldige items als vishengels het stempel gevaarlijk dragen.

1. Tentharingen

Vliegt u naar een muziekfestival? Gaat u kamperen? Neem dan vooral niet uw tentharingen mee in uw handbagage omdat ze zeker worden ingenomen. En dan heeft u een probleem: u moet dan of onder de sterrenhemel slapen met het risico dat een medefestivalganger ’s nachts over u struikelt of wakker blijven voor een paar dagen wat u misschien sowieso al zou doen, dus eigenlijk levert het geen problemen op. Tentstokken zijn overigens wel oké.
 

2. (Meerdere) aanstekers

Officieel bekeken, ‘mag u geen enkel voorwerp in uw handbagage meenemen waarmee u uzelf of andere passagiers mee kunt verwonden’. Gek genoeg mag u wel een aansteker meenemen in het vliegtuig. Alleen niet meer dan één. Om het nog verwarrender te maken, moet u de aansteker bij u houden gedurende de vlucht. Het is erg belangrijk dat u het niet terug stopt in uw handbagage na de security check.
 

3. Soep

Regels zijn regels. Terwijl u misschien ter discussie stelt dat een eenpersoons portie kippensoep minder gevaarlijk is voor de veiligheid dan een aansteker, vloeistof is vloeistof. Om precies te zijn:  101ml of meer vloeibaar spul. Hetzelfde geldt voor mascara, slagroom en 10 liter Curious parfum by Britney Spears. Dat zou u toch ondertussen moeten weten.
 

4. 10 liter Curious by Britney Spears

U kunt misschien denken dat u de vloeistoffenregels kunt omzeilen door verschillende flessen in kleine verpakkingen over te hevelen, maar NEE: ‘verpakkingen moeten worden getoond in een enkele, transparante, afsluitbare plastic tas, die niet meer bevat dan een liter in totaal en ongeveer 20 x 20 cm meet’.
 

5. Medicijnen

Nu we het toch over het onderwerp vloeistoffen hebben, als u een grote verpakking met essentiële medicijnen mee moet nemen… lastig. U mag niet meer dan 100ml van welke vloeistof dan ook meenemen. Het kan alleen als u het vliegveld van tevoren informeert. We zijn er niet zeker van of ze sauvignon blanc als een noodzakelijk medicijn beschouwen, maar het is het proberen waard.
 

6. Badminton rackets

De autoriteiten staan meestal negatief tegenover sportuitrustingen. Honkbalknuppels: lijkt ons heel reëel – voor sommigen een wapen. Maar, de ban strekt zich zelfs uit tot badminton rackets. Vechtsporten zorgen niet voor problemen zolang de uitrusting maar is ingecheckt. Dus u kunt uw koffer vullen met boksbeugels.
 

7. Vishengels

Waarom u een harpoen mee wilt nemen, is uw zaak. Als u op vakantie gaat om walvissen te spotten, moet u het toch thuislaten. Datzelfde geldt voor hengels. Waarschijnlijk zodat u niet in de verleiding komt om dat een aantrekktelijke stewardess aan de haak te slaan. 
 

8. Boren

Als u een snelle schrijnwerker of een handige loodgieter bent, heeft u misschien (werk)tassen die u moet inchecken en dat kost u een fortuin. Schroevendraaiers, zagen, boren of booronderdelen mag u niet nemen in het vliegtuig. Eigenlijk is het onduidelijk of u wel uw booronderdelen en schroefjes mee mag nemen en niet de boor zelf.
 

9. Peroxide

Van traangas tot brandblussers, ‘Chemicaliën en Giftige substanties’ zijn een absolute NEE. Dat geldt ook voor peroxide. Dus als u richting Mali vertrekt met vrienden en grappig denkt te zijn door uw haar te bleken, doet het dan voor vertrek.
 

10. Fakkels

 ‘In welke vorm, soort en maat dan ook’, zeggen de regels. Voor het geval u daar niet zeker van was.
 
Als dit niet een beter licht werpt op de ‘vloeistoffen zaak’, lees dan de officiële regels hier
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.