Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 30 juni 2013 @ 03:28 door Travelboy , 2335 keer bekeken

‘Size matters’ komt toch niet uit de lucht vallen. Budget airline easyJet kondigde recent aan dat het de grootte van de tassen die meegaan als handbagage reduceert met 37 procent.

 

Momenteel mag de grootte van uw handbagage de afmetingen 56 x 45 x 25 cm hebben, met een volume (binnenruimte) van 63 liter. Maar vanaf 2 juli 2013 mag uw tas niet groter zijn dan 50 x 40 x 20 cm, inclusief handvaten en wieltjes met een volume van 40 liter. Goed bekeken, een vermindering van een derde van de ruimte.

 

Als u vasthoudt aan deze nieuwe afmetingen garandeert easyJet dat uw tas als handbagage mee mag in de overhead locker of indien nodig onder de stoel voor u. Anders kan de tas belanden in het vrachtruim. U kunt er dus misschien mee weg komen, maar misschien ook niet. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 

Dus, hoe gaat u om met deze nieuwe regels? Hier zijn zeven suggesties hoe u de bagagetoeslagen kunt vermijden.

 

1. Koop een nieuwe tas

Wellicht heeft u geïnvesteerd in een specifieke tas of koffer die past binnen easyJet’s oude bagageregels. Maar, die moet u toch even opzij zetten en overstappen op een kleinere tas die voldoet aan de nieuwe afmetingen. Het bespaart u geld en een hoop stress en onzekerheid omdat u niet zeker weet of uw tas te groot is. Een goed voorbeeld is de Lowe Alpine TT Carry-On 40 die, zoals de naam al suggereert, precies 40 liter volume heeft. Stop dat maar in je overhead locker, easyJet!
 

2. Blijf rustig en blijf gewoon uw oude tas gebruiken

In plaats van in paniek te raken met het oog op deze nieuwe regels, kunt u ook gewoon uw oude tas of koffer blijven gebruiken. easyJet garandeert alleen niet dat uw bagage meegaat als handbagage. Als de vlucht is volgeboekt en u de laatste in de rij bent, dan kan het zijn dat het in het ruim meegaat. Is dat erg? U hoeft er niet voor te betalen. U moet alleen wachten bij de bagageband. Misschien ontmoet u er wel de liefde van uw leven.
 

Zoveel plateauzolen, zijn die echt nodig Gerda?

 

3. Travel light

Wilt u echt een strijkijzer meenemen? Is het mogelijk om die vier paar schoenen met plateauzolen in te wisselen voor eent paar casual, platte sandalen? Wanneer u inpakt voor uw vakantie, pas u dan aan de nieuwe regels aan en schrap een derde van uw spullen. Ga alleen voor dingen die echt nodig zijn, de essentiële kleding en items zoals een föhn. Daarbij: u kunt waarschijnlijk best een week lang doen met een broek. En rol uw kleding vooral op, goed inpakken scheelt enorm.
 
 

4. Check uw bagage in

U kunt ook gewoon de situatie en regels aanvaarden omdat ze wel redelijk zijn en in het beste belang van de passagiers. U kunt het ook gewoon achter u laten en uw bagage inchecken. Als u heel eerlijk bent, heeft u al lang genoeg allerlei mensen opgehouden omdat u met man en macht probeerde uw koffer in het de overhead locker te persen. Check u bagage in en laat hen lekker winnen.
 

5. Word lid

Sluit u aan bij het easyJet plusschema, koop een FLEXI-fare of spring uit de band met wat euro’s voor een stoel vooraan of een stoel met extra beenruimte. Dan hoeft u uw tas niet kleiner te maken; easyJet zal u zeker u met tas accepteren ook al heeft het de huidige afmetingen 56 x 45 x 25 cm. U heeft ook als eerste toegang tot de ruimte in de overhead locker en vermijd zo grappige scènes in het gevecht om goedkope stoelen. Maar dat is nu juist de fun van budgetreizen, of niet?
 
 

Er goed uitzien en ook nog eens geld besparen.

 

6. Trek uw bagage aan

Pardon? We bedoelen niet om uw koffer om te toveren tot een grote zonnehoed of de rugzak in uw broek te verstoppen. We hebben het over een nieuwe generatie  ‘draagbare bagage’ of ‘bagagejassen’. Het is kleding waarmee u uw spullen op uw lichaam draagt. Toegegeven: in sommige gevallen ziet u er uit als een schoonmaker terwijl anderen er redelijk stijlvol uitzien. Maar, wat het kan het schelen? De meeste mensen zien er niet op hun best uit als ze net door de airport security zijn gekomen. En u koopt een compleet nieuwe  outfit met het uitgespaarde geld.
 
 

7. Kies een andere vliegmaatschappij

Als u bezwaar maakt tegen deze regels en het gevoel hebt dat u in uw vrijheid wordt beperkt, kies dan voor een andere vliegmaatschappij. Er zijn vast meer airlines die dezelfde bestemming aanbieden Dit kan betekenen dat u meer betaalt of dat u uw bagage moet inchecken. EasyJet’s allowance was en zal, ook met de nieuwe regels, nog altijd behoorlijk gul. Er is geen gewichtslimiet voor de handbagage. Sommige vliegmaatschappijen zoals WizzAir rekenen een toeslag voor alles wat groter is dan een gemiddelde laptop of handtas.
 
Lees meer over de nieuwe bagageregels van easyJet.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.