Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 17 juli 2013 @ 14:18 door Travelboy , 1158 keer bekeken

 Vanaf volgend jaar wordt vliegen vanaf Waalse luchthavens duurder. De Waalse regering is immers van plan om een belasting te heffen op vliegtuigtickets om de begroting op orde te krijgen.

 

Passagiers die bijvoorbeeld via Charleroi of Luik vliegen, zullen een extra taks betalen. Op elk ticket wordt een belasting van 3 euro geheven.

 

Afgelopen nacht hebben de Waalse regering en de Franse Gemeenschap een aantal maatregelen naar voor geschoven die 300 miljoen euro zouden moeten opleveren. Naast de taks op vliegtuigtickets, zal de belasting op nieuwe gsm-masten en windmolens vervroegd in werking treden. Ook fraude bij registratierechten wordt strenger aangepakt.

 

"Zwaar ontgoocheld"
Jean-Jacques Cloquet, topman van de luchthaven van Charleroi (BSCA), betreurt de invoering van de taks. "Ik ben zwaar ontgoocheld", zei hij . "In tijden van crisis is deze beslissing in de eerste plaats slecht nieuws voor de de consument: de taks wordt rechtstreeks door hem betaald", aldus de topman. Maar hij vreest ook economische gevolgen. "Deze maatregel riskeert sommige luchtvaartmaatschappijen te doen verhuizen naar andere luchthavens in de buurt. Dat zou onze ontwikkeling in gevaar brengen". Ook dreigen er jobs te verdwijnen, waarschuwde hij.

 

 Cloquet verwijst ook naar een studie die in 2011 door het Nederlandse ministerie van Transport werd besteld. Uit die studie blijkt het negatief effect van een taks op vliegtickets. "Verschillende landen, zoals Denemarken en Nederland, hebben de taks intussen teruggeschroefd. Ierland heeft deze taks recent nog verminderd".

 

bron: www.demorgen.be 

 

Ryanair heeft vandaag gewaarschuwd dat het zal worden gedwongen om het aantal vluchten vanaf Charleroi met 17% te verlagen indien de Waalse Overheid een luchthaventaks op Charleroi zal invoeren, wat zal resulteren in een verlies van meer dan 1 miljoen passagiers per jaar en 1000 banen op de luchthaven van Charleroi Reacties

  • Travelboy
    zondag 21 juli 2013, 01:17
    Zullen Eindhoven en Maastricht misschien een deel van de routes krijgen die worden afgestoten, of is dit wishfull thinking?
  • Travelboy
    donderdag 18 juli 2013, 20:40
    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/terzake/EP_130718_TerZake

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.