Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 27 februari 2013 @ 14:49 door Travelboy , 1059 keer bekeken

De PvdA wil dat staatssecretaris Wilma Mansveld (Luchtvaart) een boete kan gaan opleggen aan luchtvaartmaatschappijen die reizigers niet goed compenseren voor vertragingen. 'Nu is het soms zo dat reizigers niet eens een reactie krijgen als ze klagen. Dat kan natuurlijk niet', stelt PvdA-Kamerlid Attje Kuiken woensdag.

 

Ze wil van Mansveld weten welke maatschappijen er een rommeltje van maken. Reizigers klagen steen en been dat de compensatieregels niet goed worden nageleefd en dat de luchtvaartmaatschappijen niet op tijd reageren. 'Met een boete kan de staatssecretaris er voor zorgen dat de maatschappijen beter hun best doen om reizigers met vertraging te compenseren', aldus Kuiken.

 

Bij het schrappen van een vlucht of bij vertraging langer dan 3 uur hebben passagiers recht op compensatie, tenzij sprake is van overmacht. Vergoedingen kunnen afhankelijk van de afstand van de vlucht oplopen tot 600 euro per reis.

 

Van de week bepaalde het Europees Hof van Justitie in Luxemburg nog dat passagiers ook recht hebben op compensatie als zij na een overstap uren te laat op hun bestemming arriveren. Het moet dan wel gaan om een rechtstreekse aansluiting.

 

bron: www.parool.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.