Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 mei 2013 @ 18:43 door Travelboy , 1122 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines heeft donderdag het faillissement aangevraagd. De vertraagde levering van toestellen, werknemers die het sociaal plan niet accepteerden en de terugtrekking van een van de grootaandeelhouders vormen de oorzaak van het bankroet. Dat laat een woordvoerder donderdag weten aan Novum Nieuws.

 

 Vooral het feit dat een van de aandeelhouders zich onverwacht terugtrok, heeft een grote rol gespeeld in de beslissing om het faillissement aan te vragen. Daardoor ontstond een groot financieel gat. "Andere oorzaken van faillissement, zoals de vertraging rondom de toestellen, waren vervelend maar niet onoverkomelijk", zegt de woordvoerder.

 

 Lastiger was het feit dat een paar werknemers niet akkoord gingen met het sociaal plan. Dat was opgesteld voor het personeel om de periode te overbruggen waarin Maastricht Airlines nog niet vloog. "Vier mensen aanvaardden het plan niet", aldus de woordvoerder. "Het gevolg was dat wij alsnog verantwoordelijk werden voor hun salaris."

 

 De woordvoerder weet niet of de rechtszaak van de vier tegen Maastricht Airlines aankomende woensdag doorgaat. "Dat hangt van de uitspraak van de rechtbank af." In de tussentijd gaat de luchtvaartmaatschappij door met het zoeken naar een nieuwe aandeelhouder. "Op zich ligt er een sterk plan voor Maastricht Airlines", zegt de woordvoerder. "Het is alleen de vraag of een investeerder de moed heeft om aan boord te stappen."

 

 De rechtbank van Maastricht doet waarschijnlijk aankomende dinsdag uitspraak over het faillissement. Het personeel is woensdag al ingelicht over de beslissing. De ruim vierduizend mensen die al een ticket hadden geboekt, hebben in de afgelopen weken hun geld teruggekregen.

 

bron: www.transport-online.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.