Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 22 juli 2013 @ 23:23 door Travelboy , 1163 keer bekeken

Tegenwoordig moet je bij heel wat low cost luchtvaartmaatschappijen extra betalen om bagage in te checken, waardoor steeds meer mensen met een minimum aan kledij op vakantie vertrekken. Je haalt het meeste uit je kleine koffertje met deze inpaktips.

 

Bij de meeste low cost maatschappijen mag je handbagage niet meer dan 10 kg wegen en en niet groter dan 55 x 40 x 20 cm zijn. Toch is het mogelijk om alles wat je nodig hebt voor een week vakantie in deze kleine koffer te proppen, zolang je maar slim inpakt.

- Het beste kledingstuk om rechtstreeks van het strand naar het restaurant te gaan, is een elegante lichte kaftan. Kies een stof die makkelijk droogt en niet te veel kreukt. Je kan dit niet alleen over je bikini aantrekken, maar je kunt dit ook 's avonds met een broek en een chique halsketting dragen.

- De enige andere top die je dan nog nodig hebt, is een zijden hemdje. Dit geeft elk onderstuk een glamoureuze toets. Zijde is niet makkelijk op te plooien, dus doe dit voorzichtig en stop het onderaan in je koffer om kreukels te voorkomen. 

- Een apart tasje voor je lingerie bespaart plaats en is erg praktisch. Je kan je lingerie hier plat in bewaren, waardoor het beter op zijn plaats blijft.

- Zorg ervoor dat je een transparant, plastic zakje hebt en speciale kleine flacons. Hier giet je wat van je eigen je shampoo, zeep en gezichchtscrème uit grote flessen in over. Stop dit bovenaan in je koffer zodat je het bij de veiligheidscontrole makkelijk kan bovenhalen.

- Je hebt slechts een broek en een short nodig. Kies voor neutrale kleuren, zodat je een fel gekleurde top kunt dragen. Eentje in een licht materiaal is verstandig, maar vermijd linnen, aangezien dit meteen kreukt.

- Zeul geen rokjes mee, maar wel drie multifunctionele jurken. Opteer voor een nonchalant model, een comfortabele maxi en een glamoureuze avondjurk voor een chique diner. Makkelijke materialen als chiffon en jersey kreuken niet en besparen je zo heel wat zorgen. Rol de jurken op in cilindervorm, zo kun je hiermee de gaten in je koffer opvullen. Leg een jurk uit chiffon aan de onderkant, deze stof neemt weinig ruimte in.

- Aan twee paar schoenen heb je genoeg. Je zit gebeiteld met een  platte sandalen en sleehakken. Het eerste paar neemt weinig plaats in, kies voor een chiquere stijl, zodat je er 's avonds ook een terrasje in kan doen. Door je bikini in je schoenen te proppen, spaar je weer plaats uit.

- Twee bikini's en een badpak moeten volstaan. Kies voor een eenvoudig model met een bandeautop, die kan ook als topje onder je transparante blouse dienen. Met het andere exemplaar mag je modestatement maken. Eentje met fijne touwtjes kun je makkelijk opvouwen tot een klein propje.

- Je hebt slechts twee accessoires nodig: een zonnebril en een opvallende ketting. Het eerste is essentieel om je ogen tegen de zon te beschermen, stop deze in het midden van je bagage om schade te voorkomen. Een opvallende ketting maakt je outfit meteen trendy.

- Als laatste is het belangrijk na te denken over je reisoutfit, trek de zwaarste stukken aan en beperk je tot neutrale stukken die je met alles kunt combineren.

 

bron: www.hln.be

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.