Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 18 september 2013 @ 23:34 door Travelboy , 1001 keer bekeken

„De luchtreiziger moet maximaal beschermd worden. Er mag niet worden beknibbeld op schadevergoeding bij langere vertragingen.” Het Europarlement maakte gisteren korte metten met de voorstellen die de Europese Commissie dit voorjaar deed om de EU-wetgeving over passagiersrechten te herzien.

 

Onder druk van de luchtvaartlobby dreigde die versoepeld te worden. „Wij willen dat voor compensatie op Europese vluchten een grens van drie uur vertraging blijft staan en dat dit dus niet wordt opgerekt naar vijf uur. Voor verre vluchten zou dan minimaal vijf uur kunnen gelden, maar niet negen of zelfs twaalf uur, zoals Brussel nu voorstelt”, zo zeiden voorzitter Brian Simpson en rapporteur George Bach van de parlementaire transportcommissie.

 

Zij zijn voorstander van 300 euro compensatie per passagier voor vliegafstanden tot 3500 km en 600 euro daarboven. „Bij doorverbindingen is de vertraging op de eindbestemming bepalend en betaalde retourvluchten mogen niet meer geannuleerd worden als de heenvlucht niet wordt gebruikt.”

 

bron: www.telegraaf.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.