Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 24 april 2013 @ 19:52 door Travelboy , 1044 keer bekeken

Een jaar lang is op Groningen Airport Eelde hard gewerkt aan de verlenging van de start- en landingsbaan. Op woensdagochtend 24 april 2013 is de verlengde baan officieel geopend door Staatssecretaris Wilma Mansveld.

 

Aannemerscombinatie Dura Vermeer / Imtech heeft ruim een jaar gewerkt aan de realisatie van het project baanverlenging. De start- en landingsbaan is verlengd naar 2.500 meter en over de hele lengte van een nieuwe toplaag voorzien. Om de klus te klaren was de luchthaven van 9 tot en met 23 april gesloten. Vandaag, op 24 april, is het project afgerond.

 

Bij project baanverlenging zijn zowel in de verhardingsconstructie als in de toplaag nieuwe technieken toegepast waardoor de baanverlening een voorbeeldproject is als het gaat om duurzaam bouwen in de luchtvaart-infrastructuur. 

 

Speciale opening
De opening werd verzorgd door Mevrouw Mansveld, staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Zij gaf het eerste passagiersvliegtuig van deze ochtend vanuit de toren ‘clearance’ voor vertrek. De vlucht werd uitgevoerd door Corendon Airlines en was tot op de laatste stoel gevuld met passagiers. Dankzij de baanverlenging vliegt Corendon Airlines nu twee maal per week non-stop naar Antalya.

 

Langere baan geeft Groningen Airport Eelde nieuwe kansen
Met de realisatie van de baanverlenging komen meer bestemmingen binnen het bereik van Groningen Airport Eelde. Het maakt de luchthaven een stuk interessanter voor het opzetten van nieuwe routes.

 

Staatssecretaris Mansveld: ''De langere baan zorgt voor een betere bereikbaarheid en economische kansen voor het Noorden. De aanwezigheid van een luchthaven met meerdere bestemmingen is voor veel bedrijven een belangrijke vestigingsvoorwaarde. Het milieu profiteert ook van de langere baan. Want een tussenstop om ergens anders bij te tanken is niet meer nodig.”

 

Luchthavendirecteur Marco van de Kreeke: ”Groningen Airport Eelde is van en voor Noord-Nederland. We verbinden Noord-Nederland met de wereld om ons heen  Noord-Nederland is binnen Europa een interessante regio met steeds meer internationale relaties. Met de langere baan kan de bereikbaarheid van en naar de regio verbeterd worden. Dat betekent meer verbindingen vanaf Groningen maar ook nieuwe mogelijkheden voor inkomend toerisme.”Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.