Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 26 december 2012 @ 01:14 door Travelboy , 1758 keer bekeken

Als grootste vliegticketzoekmachine van Europa heeft Skyscanner het Europese zoekgedrag in 2012 onderzocht. Voor Nederland leverde dat enkele opmerkelijke resultaten op.

 

Zo blijkt dat de Nederlander in vergelijking met mede-Europeanen redelijk ver vooruit boekt. Wij boeken gemiddeld 61 dagen van tevoren en staan daarmee op een tweede plek. Alleen de Britten doen het nog net iets eerder, namelijk 68 dagen voor vertrek. Naast onze drang om ver vooruit te plannen blijkt dat wij Nederlanders op nummer 1 staan als het gaat om de duur van de vakantie. Wij zoeken gemiddeld naar een 12 dagen durende vakantie. Rusland komt op de laatste plek want zij zoeken gemiddeld op 8 dagen.

 

Spanje populairste vliegbestemming
Ook werd gekeken naar uitgaand en inkomend toerisme. Ons land zelf bleek in 2012 het meest geliefd onder respectievelijk de Britten, Italianen en de Spanjaarden. Vanuit deze landen kwamen de meeste zoekopdrachten voor tickets naar Nederland. Het zijn precies de landen waar vanuit Nederland ook de meeste zoekopdrachten voor werden gedaan maar dan in andere volgorde: het populairst is Spanje, gevolgd door Italië en Groot-Brittannië.

 

Deze drie landen zijn ook het populairst onder koppels. Ook voor gezinnen zijn Spanje en Italië de populairste bestemmingen, maar in deze categorie neemt Marokko de derde plek in. Natuurlijk maakt ook de periode van het jaar een verschil voor het soort zoekopdrachten:  in de zomer werd het meest gezocht naar vliegtickets Spanje, Italië en Engeland. In de winter blijft Spanje de lijst aanvoeren maar wordt gevolgd door Engeland en de Verenigde Staten.

 

Top 10 uitgaand toerisme Nederland:
1.       Spanje
2.       Italië
3.       Engeland
4.       Verenigde Staten
5.       Turkije
6.       Frankrijk
7.       Marokko
8.       Thailand
9.       Portugal

10.      Duitsland


Top 10 inkomend toerisme Nederland:
1. Engeland
2. Italië
3. Spanje
4. Rusland
5. Polen
6. Turkije
7. Duitsland
8. Griekenland
9. Frankrijk
10. Portugal

 

Meer informatie: www.skyscanner.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.