Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2012 @ 18:41 door Travelboy , 1072 keer bekeken

Luchtvaartmaatschappij Transavia stationeert vanaf komend voorjaar drie vliegtuigen op Eindhoven Airport. Dat bevestigt directeur Joost Meijs van het vliegveld tegen Omroep Brabant. Waarschijnlijk komen er later nog twee toestellen bij. De komst van de vliegtuigen zorgt voor honderd banen meer op het vliegveld.

 

Veel van die banen worden ingevuld door personeel van Transavia, maar er is ook ruimte voor nieuwe banen, zegt Joost Meijs op Omroep Brabant. De toestellen worden deels overgeplaatst van Schiphol of Rotterdam Airport naar Eindhoven.

Meer vliegtuigen en passagiers
Transavia verwacht komend jaar dertig procent meer passagiers vanaf Eindhoven Airport te vervoeren. Vorige maand kondigde Transavia al aan om vanaf Eindhoven op meer bestemmingen te gaan vliegen.

De groei gaat ook voor meer vliegverkeer zorgen in het gebied en dat kan tot meer overlast leiden, erkent Meijs vrijdag. "Transavia en Eindhoven Airport gaat er wel alles aan doen om die overlast te beperken", zegt de directeur van het vliegveld.

Meijs is vooral blij met de deal. "Het is toch een soort huwelijk en een stevig fundament voor het vliegveld." Transavia verwacht veel extra toeristen, maar vermoedt dat veel reizigers ook zakelijk vanaf Eindhoven gaan vliegen.

 

bron: www.omroepbrabant.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.