Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2012 @ 19:57 door Travelboy , 1017 keer bekeken

De nieuwe 'point-to-pointdivisie' van Lufthansa gaat vliegen onder de bestaande naam Germanwings. Lufthansa heeft besloten de merknaam Germanwings te handhaven en die te gebruiken om een stevige vuist te maken naar concurrerende budgetmaatschappijen. Binnen Germanwings worden alle activiteiten van Lufthansa gebundeld die buiten de hubs in Frankfurt en München vallen.

 

Lufthansa en Germanwings worden twee aparte bedrijven binnen de Lufthansa Group, met een volledig eigen business model. Dat maakte Lufthansa donderdag bekend. Alle vluchten van en naar de overstapluchthavens Frankfurt en München blijven vallen onder de paraplu van Lufthansa. Alle directe vluchten zonder overstapwaarde brengt Lufthansa onder bij Germanwings. Het gaat daarbij om zowel binnenlandse vluchten in Duitsland als Europese lijndienstvluchten.

 

Germanwings wordt volgens Lufthansa in de markt gezet als een ‘kwalitatief hoogstaand product, met scherpe ticketprijzen’. Voor koopjes moet de passagiers echter niet bij Germanwings zijn, aldus Lufthansa. Het nieuwe Germanwings moet volgens Lufthansa interessant zijn voor toeristen én zakenreizigers. 

 

In de komende maanden zal Lufthansa verder werken aan de precieze invulling van het merk Germanwings, en aan de dienstregeling. Details daarover worden in december bekendgemaakt. Duidelijk is wel dat dertig vliegtuigen uit de Lufthansa-vloot naar Germanwings verhuizen. Vanaf januari 2013 is het nieuwe Germanwings operationeel. In eerste instantie blijft Eurowings, de regionale vervoerder van Lufthansa, buiten Germanwings opereren. Het is echter wel de bedoeling dat ook Eurowings deel gaat uitmaken van de budgetdivisie.

 

Om van Germanwings een succes te kunnen maken is Lufthansa afhankelijk van de bereidwilligheid van vakbonden en personeel. Lufthansa wil dat medewerkers die bij Germangwings komen te werken een houding aannemen die past bij ‘een kosteneffectieve maatschappij’. Welke gevolgen dat heeft voor het salaris en de arbeidsvoorwaarden van deze medewerkers, is nog niet duidelijk.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

  • Travelboy
    vrijdag 12 oktober 2012, 01:12
    Ik verwacht dat ze de huidige Lufthansa politiek voort gaan zetten met retour prijzen vanaf €99.. Dat worden dus enkeltjes vanaf 49.50. Ik vind dat voor prijzen vanaf Schiphol helemaal zo gek nog niet en zeker concurerend met het spoor
  • Patrick
    donderdag 11 oktober 2012, 22:23
    Ik hoor het al, voor koopjes moet je niet bij Germanwings zijn. Daarmee is dit expiriment bij voorbaat al mislukt. Op de prijsvechtermarkt redt je het alleen als je de goedkoopste bent en dat hebben de hoge heren bij Lufthansa blijkbaar niet goed door.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.