Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 april 2012 @ 01:40 door Travelboy , 1138 keer bekeken

De gemeente Eindhoven gaat vanaf woensdag optreden tegen illegale parkeervoorzieningen bij Eindhoven Airport. Volgens burgemeester en wethouders passen deze praktijken niet in het bedrijventerrein rondom het vliegveld.

 

Zij voelen zich gesterkt door een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. Het parkeerbedrijf had een bezwaarschrift ingediend tegen het besluit van B en W en wilde zolang deze procedure loopt doorgaan met het aanbieden van parkeerplaatsen. De rechter is het hier niet mee eens, zo bleek dinsdag.

 

Overlast in woonomgeving
Het was voor de tweede keer in korte tijd dat de rechtbank het parkeerbedrijf in zijn strijd tegen de gemeente terugfloot. De raadsfracties van LPF en D66 namen het deze week, in vragen aan B en W, vergeefs op voor het bedrijf.

 

De politieke partijen zijn van mening dat de bezwaarschriftenprocedure moet worden afgewacht. Ze zijn bang dat door het handhavend optreden van de gemeente meer auto's in de woonomgeving van Eindhoven Airport worden geparkeerd. Dit leidt volgens hen tot overlast.

 

Parkeerdruk opvangen
Het Eindhovense college laat in zijn antwoorden weten dat voorzieningen op de luchthaven zelf de parkeerdruk nu en in de toekomst kunnen opvangen. Ondertussen wil het graag met de gemeenteraad gaan discussiëren over het geplande treinstation en andere parkeermogelijkheden bij Eindhoven Airport.

 

bron: www.omroepbrabant.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.