Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 17 februari 2012 @ 01:13 door Travelboy , 1137 keer bekeken

Dan toch nog eens goed nieuws uit de Europese luchtvaart. Een nieuwe luchtvaartmaatschappij, Volotea, zal binnenkort starten met vluchten vanaf de luchthaven van Venetië. De maatschappij, die opgericht werd door stichters van de Spaanse maatschappij Vueling, moet al vanaf 5 april van start gaan. Opvallend is dat de maatschappij kiest voor de oudere B717.

 

Europa’s nieuwste luchtvaartmaatschappij zal in handen zijn van twee Spaanse en één Amerikaans private equity fonds (fondsen met kapitaal afkomstig van private beleggers). Hoewel de maatschappij van Spaanse afkomst is, zal ze haar eerste basis opzetten in Venetië. Vandaar uit wil Volotea, waarvan de naam komt van het Spaanse werkwoord ‘revolotear’ dat rondvliegen betekent, vanaf april routes opstarten naar een tiental bestemmingen. De vluchten zullen worden uitgevoerd door de B717, een tweemotorig toestel dat in 1995 door Boeing werd gelanceerd.

 

Gisteren werd in Seattle de leaseovereenkomst tussen Volotea en de Boeing Capital Corporation getekend. Om hoeveel B717′s het gaat, wilden beide partijen niet meedelen. Wat wel geweten is, is dat Volotea initieel van start zal gaan met drie exemplaren. De eerste B717 werd eind 2011 reeds afgeleverd in het Italiaanse Olbia, waar het toestel een grondig onderhoud kreeg bij Meridiana. De B717, met registratie EC-LPM, stond al meer dan een jaar aan de grond op een luchtmachtbasis in het zuiden van Californië. Het toestel was voorheen in gebruik bij MexicanaClick, maar keerde terug naar de leasemaatschappij na het faillissement van moederbedrijf Mexicana in augustus 2010.

 

“Volotea’s doel is om nieuwe en efficiënte luchtverbindingen te verzorgen tussen Europa’s kleine en middelgrote steden die momenteel niet goed bereikbaar zijn met directe vluchten. We zien de B717′s mogelijkheden als de beste oplossing voor ons om aan deze nood te voldoen. We zien het partnerschap met Boeing als de juiste voor ons succes,” zei Carlos Munoz, medestichter van Volotea en tevens ceo, gisteren in Seattle.

 

Tijdens en na het zomerseizoen hoopt Volotea om 20 tot 25 bestemmingen in Europa aan te doen. De maatschappij ziet potentieel in een zeventigtal bestemmingen in Europa. Volotea wil zich plaatsen in de lagekostenmarkt met directe verbindingen tussen verscheidene Europese steden. In het begin zal ze haar pijlen vooral richten op de binnenlandse Italiaanse markt, Spanje en Frankrijk. Munoz zegt dat Volotea tarieven zal hanteren die 50 procent lager zullen liggen dan die van de huidige maatschappijen die op desbetreffende routes actief zijn.

 

Volotea heeft als hoofdkwartier Barcelona, en verwacht in de toekomst ook een basis op te richten op de luchthaven Barcelona El Prat. De Spaanse B717′s zullen plaats bieden aan 125 passagiers.

 

bron: www.flightlevel.be

 

PS van de Club: Ticket verkoop is inmiddels gestart, helaas nog geen vluchten naar onze regioReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.