Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 07 maart 2012 @ 21:07 door Travelboy , 1039 keer bekeken

Oad Reizen breidt het dienstrooster van de nachtelijke busverbinding van Enschede naar Schiphol aanzienlijk uit. Deze busverbinding is speciaal bedoeld voor vakantiegangers die op tijden vertrekken of aankomen waarop nog geen openbaar vervoer beschikbaar is.

 

 De capaciteit wordt in het hoogseizoen (juli, augustus, september) iedere nacht verdubbeld door de invoer van 2 vertrektijden. De bus vertrekt uit Enschede naar Schiphol om 00:30 en 03:30 uur en stopt onderweg vlak langs de A1/A35 nabij Hengelo, Almelo, Holten, Deventer, Apeldoorn en Barneveld en komt om ca. 03:00 uur aan op Schiphol. Vanaf Schiphol vertrekt de zogenaamde SnelwegNachtBus om 00:15 en 03:45 uur. De SnelwegNachtBus zal ook beperkt ingezet worden in de mei- en andere schoolvakanties in de nachten dat de meeste passagiers vertrekken of aankomen.

 

 Logisch vervolg op succes vorig jaar
 "Op basis van het aantal passagiers dat in 2011 met de SnelwegNachtBus reisde en de vertrektijden van de chartermaatschappijen is deze dienstuitbreiding een logische en verantwoorde stap", aldus Oad-directeur Frans Schuitemaker. "Vorig jaar is in nauw overleg met de Regio Twente en de Provincie Overijssel de SnelwegNachtBus geïntroduceerd toen de NS aankondigde om de nachttrein naar Schiphol niet meer in te zetten. De SnelwegNachtBus bleek een prima alternatief met nagenoeg dezelfde reistijd, omdat de opstapplaatsen langs de snelweg gecreëerd zijn. Bovendien is het buskaartje goedkoper dan de trein (afhankelijk van de opstapplaats € 10,- tot € 17,50) en reizen kinderen gratis."

 

Voor NS bleek vorig jaar de nachttrein niet rendabel gezien het geringe aantal reizigers dat er gebruik van maakte. Volgens Schuitemaker is voor de exploitatie van een bus dit aantal reizigers wel rendabel genoeg. Bovendien vinden er 's nachts werkzaamheden aan het spoor plaats waardoor niet elke nacht kan worden gereden.

 

De SnelwegNachtBus kan telefonisch geboekt worden op 0547 – 284400 of via www.oadbus.nl/snelwegnachtbusReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.