Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 29 november 2012 @ 19:04 door Travelboy , 851 keer bekeken

Ryanair verhoogt de kosten die de klant moet betalen bij een boeking nadat het Britse antikartelbureau (OFT) de toeslag voor het gebruik van een kredietkaart verbood wegens onwettig.
 
foto EPA/Facundo Arrizabalaga
foto EPA/Facundo Arrizabalaga

 

Michael O'Leary kan het niet laten. De CEO blijft schoppen tegen het establishment, maar reizigers die niet in de pas lopen, worden even goed voor rot gescholden. Dit keer is de toeslag die de reiziger moest betalen voor het gebruik van een kredietkaart inzet van een nieuwe polemiek, zo meldt de Daily Mail op zijn website.

 

Vanaf vandaag moet iedereen die een vlucht boekt bij Europa's grootste lagekostenmaatschappij twee procent van de vluchtkosten betalen als hij met een kredietkaart betaalt. En in de praktijk is het zo goed als onmogelijk om op een andere manier te betalen. Daarenboven vraagt Ryanair binnenkort 6 pond per vlucht voor websitekosten.

 

Volgens O'Leary is dat allemaal de schuld van het Office of Fair Trading (OFT), dat in juli van dit jaar besliste dat Ryanair niet langer een toeslag van 6 pond mag vragen voor het gebruik van een kredietkaart. Het gevolg is dat de klant nu nog meer extra kosten zal moeten betalen dan voorheen.

 

Ryanair vindt dat de beslissing van het OFT 'tegen de consument is gericht', iets wat het antikartelbureau uiteraard ontkent. 'De nieuwe lasten die Ryanair nu oplegt, zijn helemaal niet nodig', aldus de OFT. Overigens komen de extra kosten die Ryanair aanrekent en vooral de manier waarop, steeds meer onder vuur.

 

bron: www.tijd.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.