Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 17 oktober 2012 @ 02:15 door Travelboy , 979 keer bekeken

In een financieel blog op yahoo.com staat te lezen dat er bij de Spaanse vliegmaatschappij Iberia meer incidenten in Spanje hebben plaatsgevonden dan met toestellen van Ryanair tot zover dit jaar.

 

De schrijver van het artikel baseert dit op statistieken die worden bijgehouden door The Aviation Herald, een portaal voor de luchtvaart, dat alle incidenten die plaatsvinden bij alle vliegmaatschappijen in het internationale luchtruim.

 

Hieruit blijkt dat bij vliegtuigen van Iberia de laatste maand 13 incidenten hebben plaatsgevonden en 11 bij toestellen van Ryanair. Ook Vueling staat in het lijstje met 7 incideten en Easyjet met 2.

 

Deze statistieken spreken de tendens tegen die nu overheerst in de nieuwsmedia over de veiligheid aan boord van een Ryanair-vlucht.

 

Door The Aviation Herald werd ontkend dat drie vliegtuigen op 26 juli een noodlanding dienden te maken vanwege een gebrek aan brandstof aan boord (zie de geelgedrukte zin in het artikel via de link). Dit baseert het portaal op een technisch rapport.

 

Dat volgens een bron bij het Spaanse ministerie van Publieke Werken maar liefst 1200 incidenten plaatsvonden bij Ryanair sinds begin 2012, werd niet alleen door directeur Michael O'Leary ontkend, maar ook door The Aviation Herald. Deze website spreekt van wereldwijd 30 incidenten.

 

Aantal vliegtuigen per maatschappij

Bij dit soort statistieken dient ook rekening gehouden te worden met het aantal vliegtuigen dat van en naar Spanje vloog. Zo blijkt dat Vueling de grootste ratio aan incidenten heeft als rekening wordt gehouden met het feit dat tot gisteren 72.700 toestellen in het Spaanse luchtruim vlogen. Voor Iberia geldt een totaal van 162.000 toestellen en ook bij deze maatschappij was de ratio van incidenten groter dan die bij Ryanair

 

bron: www.inspanje.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.