Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 08 juli 2012 @ 01:41 door Travelboy , 1075 keer bekeken

Er zijn nieuwe plannen voor het hervatten van de binnenlandse luchtverbinding Maastricht-Amsterdam. Een niet nader genoemde partij wil nog dit jaar drie tot vier vluchten per dag op deze route gaan uitvoeren, bevestigt bestuursvoorzitter Jan Tindemans van Maastricht Aachen Airport aan Luchtvaartnieuws.nl. Wie er achter het nieuwe initiatief zit wil hij niet kwijt.

 

De vluchten zullen mogelijk voor het eind van het jaar van start gaan. Op de route zou dan een Fokker 50 met vijftig stoelen worden ingezet. “De route is alleen rendabel als er volgens een low cost model gevlogen gaat worden”, zegt Tindemans. “Ik geef het een redelijke kans van slagen.”

 

De route kan volgens Tindemans ook interessant zijn voor KLM, dat met het opheffen van de lijndienst Maastricht-Amsterdam in 2008 toegang tot de zakelijke markt in Zuid-Limburg is verloren. Veel zakelijke reizigers uit dat deel van Nederland zijn uitgeweken naar nabijgelegen luchthaven als Brussel en Düsseldorf.

 

Eerder dit jaar strandde nog een initiatief om de luchtlijn van Maastricht Aachen Airport naar Schiphol nieuw leven in te blazen, omdat de provincie Limburg geen ontwikkelingssubsidie wilde verlenen. Daarmee kwam Wings of Maastricht, zoals deze virtual airline werd genoemd, uiteindelijk niet van de grond.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.