Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 03 juli 2012 @ 21:32 door Travelboy , 1070 keer bekeken

Ryanair krijgt haar eerste basis in Nederland: Maastricht Aachen Airport. Voorlopig wordt er één vliegtuig gestald.

 FR_MST_netwerk_600.jpg

 

Ryanair verwacht daardoor 450.000 nieuwe passagiers in Maastricht. Dat is een verdubbeling van het huidige aantal.

 

Er komen ook drie nieuwe bestemmingen bij. Ryanair gaat vanuit Maastricht vliegen op Dublin, Londen Stansted en Venetië Treviso.

 

Op termijn wil de maatschappij meer vliegtuigen op de luchthaven neerzetten. Dat betekent dat er Nederlandse stewardessen, onderhoudstechnici en piloten zullen worden aangetrokken. De nieuwe basis levert 450 banen op, zegt Ryanair.

 

Het grote voordeel van het hebben van een basis is dat Ryanair daar zelf de bestemmingen van de vluchten kan gaan kiezen. Een luchthaven die geen basis is, kan alleen als bestemming worden gekozen. De luchtvaartmaatschappij gaat 70 miljoen euro in de basis investeren.

 

Maastricht verslaat met de toekenning Eindhoven Airport, dat ook graag basis had willen worden. Hoewel Eindhoven jaarlijks veel meer Ryanairpassagiers verwerkt, heeft het in de toekomst te weinig mogelijkheden om nieuwe vluchten aan te kunnen bieden. De vliegmarges voor Maastricht zijn juist onlangs verruimdt

 

Bron: www.nos.nl

 

RyanAir verkiest Maastricht boven Rotterdam

 

Vliegmaatschappij RyanAir verkiest Maastricht Aachen Airport boven Rotterdam The Hague Airport als nieuwe basis. De prijsvechter gaat vanaf december vanuit Limburg naar 14 bestemmingen vliegen.
 Het Ierse vliegbedrijf heeft de Rotterdamse luchthaven op het oog gehad als mogelijke nieuwe bestemming, maar vindt Rotterdam The Hague Airport te duur.

 

'Klant stelt tarief niet vast'
Directeur Roland Wondolleck van de Rotterdam The Hague Airport zegt dat Ryanair inderdaad bij lange na niet wil betalen wat het moet kosten. "Wij zijn geen luchthaven die capaciteit over heeft, bij ons kan de klant niet eenzijdig het tarief vaststellen", aldus Wondolleck.
 

bron: www.rtm-info.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.