Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 08 juni 2012 @ 01:20 door Travelboy , 1167 keer bekeken

Vlieg je binnenkort met Scoot? Dan heb je kans dat je in plaats van tv’s iPads aantreft. De lowbudget vliegmaatschappij heeft namelijk in al zijn wijsheid besloten om de televisie’s aan boord de deuren te wijzen en te kiezen voor iPads. Met als direct gevolg dat het vliegen een stuk goedkoper is geworden.

 

De passagiers krijgen op het iOS-apparaat krijgen allerlei vormen van content aangeboden zoals films en tv-series. Voor zakelijke passagiers zijn de iPads gratis, passagiers in de economie klas moeten $17 aan huur betalen.

 

Het is financieel gezien een slimme zet van de maatschappij. Door de torenhoge brandstofprijzen moeten steeds meer maatschappijen opzoek naar manieren om het vliegen betaalbaar te houden. Naast het ontslaan van personeel, wat natuurlijk niemand graag doet, kan de oplossing soms dichterbij liggen dan je denkt: kijken naar de ruimte van het vliegtuig en daar creatief mee omgaan.

 

Volgens de CEO van Scoot Pte, Campbell Wilson, zorgt de verandering ervoor dat het vliegtuig zeven procent lichter is. Daarnaast zijn er nu 40 procent meer zitplaatsen in de toestellen. Waardoor er per reis meer mensen meekunnen en goedkoper kan worden gevlogen. Alle kleine beetjes helpen.

 

bron: www.onemorething.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.