Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 08 november 2012 @ 19:07 door Travelboy , 1386 keer bekeken

De website van budgetmaatschappij Norwegian ligt donderdag al geruime tijd plat, nadat het de verkoop van tickets naar Bangkok en New York vrijgaf. Norwegian gaat in het tweede kwartaal van 2013 van start met de intercontinentale vluchten, wanneer het de eerste van acht Boeing 787-8 Dreamliners in ontvangst neemt. Een enkele reis Oslo-New York is bij Norwegian te boeken vanaf 137 euro.

 

Daarmee is Norwegian veel goedkoper dan andere luchtvaartmaatschappijen die intercontinentale vluchten uitvoeren vanaf Oslo. Bovendien moeten Noren vanwege het beperkte aanbod van verre bestemmingen vaak overstappen op andere luchthavens.

 

Om kosten te besparen zal Norwegian op vluchten van en naar Bangkok gebruikmaken van Thaise crewleden. Om die reden wordt in de Thaise hoofdstad een crew base ingericht. Op die manier, en in combinatie met de lagere operationele kosten van de 787, verwacht de maatschappij aanzienlijke lagere tarieven te kunnen hanteren dan de concurrentie.

 

De eerste 787 zal in april 2013 aan Norwegian worden geleverd. In 2015 moeten alle acht Dreamliners in gebruik zijn genomen.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.