Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 28 april 2012 @ 01:58 door Travelboy , 868 keer bekeken

Lufthansa voegt mogelijk de beide dochterbedrijven Eurowings en Germanwings samen. Dat melden diverse Duitse media. De luchtvaartmaatschappij met de projectnaam 'Direct 4 You' zou al op 1 januari 2013 van start moeten gaan. De merknamen Eurowings en Germanwings verdwijnen in dat geval.
 
Tot 2015 zou de vloot van Direct 4 You (een verwijzing naar de IATA-code ‘4U’ van Germanwings) moeten groeien tot negentig vliegtuigen. De maatschappij zou een groot deel van het vliegverkeer binnen Europa voor rekening moeten nemen. Vluchten van en naar de grote Lufthansa-hubs Frankfurt en München zullen niet onder het bedrijf vallen.
 
Lufthansa meldt in het Handelsblatt dat om een studie gaat; een definitief besluit is nog niet genomen. De luchtvaartmaatschappij is wel genoodzaakt maatregelen te nemen; in 2015 wil Lufthansa een kostenbesparing van 1,5 miljard euro realiseren ten opzichte van 2011.
 
Door eigen vluchten te laten uitvoeren door een budgetdochter zou Lufthansa flink kunnen bezuinigen op loonkosten van zowel vliegend personeel als grondmedewerkers. Eenzelfde stap maakte Iberia al met de recente oprichting van Iberia Express, terwijl ook Air France de oprichting van een budgetdochter overweegt.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.