Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 20 maart 2012 @ 19:18 door Travelboy , 1034 keer bekeken

De Ierse luchtvaartdienst IAA wil weten of prijsvechter Ryanair zich aan alle regels rond vliegveiligheid houdt. Sinds januari geldt voor alle vluchten van Ryanair dat de voorste rijen in het vliegtuig en de rijen bij de nooduitgang alleen bedoeld zijn voor passagiers die bijbetalen. Dat heeft tot gevolg dat op veel vluchten de nooduitgang 'onbemand' blijft.
 
Het cabinepersoneel in vliegtuigen geeft in de regel altijd extra veiligheidsinstructies aan passagiers bij de nooduitgang. In een geval van een calamiteit zijn die reizigers dan beter in staat om een deur te openen. Bij Ryanair zijn door het aangepaste verkoopbeleid de stoelen bij de nooduitgang echter op veel vluchten leeg. Voor de IAA is  dat reden genoeg om de zaak in onderzoek te nemen. De Britse luchtvaartdienst CAA spreekt van een 'grijs gebied' en roept Ryanair op om de kwestie nogmaals te bekijken, zo meldt de Britse krant The Daily Mail.
 
Het dagblad citeert een passagier die onlangs op een vlucht van Bratislava naar Londen Stansted door een stewardess werd gevraagd of hij in staat was om de deur te bedienen. De passagier zat in de rij voor de nooduitgang. De stoelen bij de nooduitgang zelf waren door niemand gereserveerd. Toen de man vroeg of hij dan ook bij de nooduitgang mocht plaatsnemen, kreeg hij te horen dat die plaatsen alleen bedoeld zijn voor passagiers die hebben bijbetaald.
 
Ryanair verkoopt de stoelen voorin het vliegtuig tegen een toeslag omdat passagiers graag na de landing snel hun vliegtuig willen verlaten. De stoelen bij de nooduitgang bieden extra beenruimte.

 

bron: www.luchtvaartnieuws.nlReacties

  • Patrick
    dinsdag 20 maart 2012, 19:43
    Tip: als je niet wil bijbetalen en toch na de landing zo snel mogelijk het toestel wil verlaten, neem dan plaats zo veel mogelijk achter in het toestel. Je bent dan via de achterdeur in een mum van tijd buiten. Dit geldt echter niet bij bestemmingen waar gebruik gemaakt wordt van een loopbrug naar de terminal, daar moet iedereen via de voordeur.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.