Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 15 februari 2012 @ 14:16 door Travelboy , 1010 keer bekeken

Groningen Airport Eelde mag zijn start- en landingsbaan verlengen van 1800 naar 2500 meter. De Raad van State heeft woensdag bezwaren van omwonenden tegen de plannen van tafel geveegd.

 

Omwonenden procederen al jaren tegen de plannen. Ze betwisten nut en noodzaak van de verlenging en denken dat de natuur wordt aangetast. De Raad van State verklaarde die bezwaren ongegrond.

 

De luchthaven wil de start- en landingsbaan verlengen omdat dan vluchten naar bestemmingen buiten Europa kunnen worden uitgevoerd. Groningen Airport Eelde wordt daardoor volgens de luchthaven een stuk interessanter voor reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen. Ook biedt een langere baan kans het marktaandeel op het gebied van luchtvracht te vergroten.

 

De Raad van State sprak zich in 2003 en 2008 ook al over de baanverlenging uit. Beide keren werden besluiten erover vernietigd.

 

VNO-NCW Noord spreekt van een doorbraak en is opgelucht dat de baanverlenging eindelijk doorgang kan vinden. "Laten we zo snel mogelijk de asfaltmachines starten", stelt directeur Lambert Zwiers. Een volwaardige regionale luchthaven is volgens de belangenorganisatie een essentiële voorwaarde voor een goed vestigingsklimaat voor bedrijven. De uitbreiding levert veel banen op, verwacht VNO-NCW.

 

bron: www.nieuws.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.