Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 01 december 2012 @ 01:40 door Travelboy , 1159 keer bekeken

De kosten voor het betalen per creditcard worden aan banden gelegd. Dit heeft minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën laten weten naar aanleiding van Kamervragen. Na de Kerst komt Dijsselbloem met een wetsvoorstel. Aanleiding hiervoor is de consumentenrichtlijn van de EU uit oktober 2011.

 

Hierin staat dat de creditcardtoeslag die online verkopers rekenen, niet hoger mag liggen dan de daadwerkelijke kosten van dit betaalmiddel. De nieuwe wet kan verstrekkende gevolgen hebben voor de luchtvaart en de reisindustrie. Luchtvaartmaatschappijen als KLM en Lufthansa hanteren immers een vast bedrag als toeslag voor creditcardbetalingen, in plaats van het percentage dat wordt gerekend door de creditcardmaatschappij zelf. Dit betekent dat er altijd individuele (laaggeprijsde) reisboekingen zullen zijn, die relatief bezien te hoog worden aangeslagen.

 

Het Europees Parlement heeft bovendien een oproep gedaan aan de Europese Commissie om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om de hoogte van creditcardkosten te begrenzen. In een rapport hierover wordt gesteld dat het noodzakelijk is om meer transparantie te creëren en betere informatie aan consumenten te verstrekken over de verschillende betalingstoeslagen. Excessieve toeslagen om de merchant fee van een individuele transactie af te dekken, moeten worden uitgebannen, aldus het EP. Bedrijven moeten sowieso één kosteloze betalingsmethode aanbieden.

 

bron: www.zakenreis.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.