Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 03 augustus 2012 @ 00:31 door Travelboy , 1079 keer bekeken

Ryanair is geïnteresseerd in het aanbieden van vluchten naar Israël. De Ierse maatschappij drong aan op het ondertekenen van een 'open skies' overeenkomst tussen de EU en Israël die dergelijke vluchten mogelijk moet maken. Dat is nu geregeld; vanaf april 2013 wordt het luchtruim in fasen opengesteld tot volledige opening in 2018.

 

Volgens Ryanair kan het bedrijf 2,2 miljoen passagiers per jaar vanaf veertig bestemmingen in Europa naar Israël vervoeren. Een groot deel van deze passagiers zouden toeristen zijn die de Israelische staatskas 480 miljoen euro moet opleveren.

 

De Israëlische maatschappij El Al heeft zich altijd verzet tegen het 'open skies' verdrag omdat dat de doodsteek voor de nationale carrier zou betekenen. Het Israëlische parlement zoekt nog uit wat de gevolgen voor El Al zouden zijn en zal deze resultaten binnenkort presenteren. Een van de opties zou de nationalisatie van de maatschappij zijn.

 

Easyjet en Air Berlin vliegen al tussen Tel Aviv en diverse Engelse en Duitse steden. Deze vluchten zijn zo populair dat het aanbod binnenkort wordt uitgebreid. Daarna is het afwachten of we vanuit Nederland of de grensstreek ook goedkope vluchten naar Tel Aviv krijgen.

 

Bron: http://lccnieuws.blogspot.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.