Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 17 september 2012 @ 11:12 door Travelboy , 805 keer bekeken

Voor de derde keer in vier dagen heeft een vliegtuig van de Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair in Spanje noodgedwongen een tussenlanding gemaakt. Zondag moest een toestel wegens technische problemen op de Madrileense luchthaven Barajas landen. De landing verliep zonder incidenten, deelde een woordvoerder van de Spaanse luchthavenbeheerder Aena aan het persagentschap EFE mee.

 

Het toestel was van de Franse luchthaven Beauvais opgestegen richting Tenerife Zuid op de Canarische Eilanden. De piloot had volgens Aena om een niet geplande landing op Barajas verzocht. De aard van het technisch probleem is nog niet bekend. Na herstellingswerken van drie uur, kon het toestel zijn vlucht naar de Canarische Eilanden voortzetten. Het was reeds het tweede incident met een toestel van Ryanair in Spanje binnen de 24 uur.

 

Een vliegtuig, dat zaterdag in het Britse Bristol was vertrokken naar de Catalaanse stad Reus, moest met een beschadigde motor een noodlanding maken op de luchthaven El Prat van Barcelona. Donderdag moest een Ryanair-toestel uit het Duitse Weeze am Niederrhein na zware turbulentie een tussenlanding maken op de luchthaven van Palma de Mallorca. Drie mensen raakten door de turbulentie lichtgewond. Op 26 juli werden drie Ryanair-toestellen met bestemming Madrid wegens onweer naar Valencia afgeleid. De toestellen hadden de noodoproep mayday gelanceerd, omdat hun brandstofpeil een kritisch minimum had bereikt. Bijgevolg werden de vermoedens luid, dat de luchtvaartmaatschappij de piloten onder druk zet om de toestellen uit kostenoverwegingen een minimale hoeveelheid brandstof te laten tanken.

 

De herhaaldeijke incidenten met Ryanair-toestellen heeft het Spaanse ministerie van Verkeer ertoe genoopt EU-Commissaris voor Verkeer Siim Kallas en de Ierse luchtvaartautoriteit IAA op te roepen de luchtverkeersveiligheid te verbeteren. Spanje wil de nationale competentie uitbreiden bij de controle van elke luchtvaartmaatschappij, die in het Zuid-Europese land een sterke vertegenwoordiging heeft.

 

Ryanair-baas Michael O'Leary wijst elke beschuldiging van een gebrekkige veiligheid bij zijn luchtvaartmaatschappij resoluut van de hand. In een gesprek met een Spaanse krant beticht hij het Spaanse ministerie van Verkeer ervan een haatcampagne tegen Ryanair na te streven.

 

bron: www.knack.beReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.