Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 18 april 2012 @ 12:23 door Travelboy , 911 keer bekeken

Vanaf 28 april 2012 zal de Airportliner Assen en Groningen rechtstreeks en snel verbinden met de luchthaven. De ritten worden aansluitend op de vluchten van Vueling en Ryanair uitgevoerd. Met deze busverbinding, uitgevoerd door Drenthe Tours, zal de passagier in circa 20 minuten op Groningen Airport Eelde zijn.

 

Airportliner
De komst van de nieuwe lowcost vluchten op Barcelona, Mallorca, Milaan Bergamo en Marseille brengt meer passagiers naar de luchthaven, zowel uitgaand als inkomend. Om deze groei goed te faciliteren en om een goede en snelle verbinding met Groningen Airport Eelde te bewerkstelligen, heeft de luchthaven de Airportliner geïnitieerd. Hierbij is zij geadviseerd door het OV bureau, de Regio Groningen-Assen en de Provincie Drenthe. De busverbinding sluit direct aan op de vluchten van Vueling en Ryanair.

 

Drenthe Tours: Airportliner en hotelshuttle
Drenthe Tours neemt de exploitatie op zich. De route zal ook gaan fungeren als hotelshuttle. Klaas Jan de Vries, Directeur Drenthe Tours: “De komst van de nieuwe luchtvaartmaatschappijen biedt ons de kans om een nieuw product in de markt te zetten. Veel mensen willen of kunnen niet met de auto naar Eelde en er komen straks ook Italianen, Spanjaarden en Fransen deze kant op.” De Vries geeft aan dat er inmiddels vier hotels geïnteresseerd zijn om te worden opgenomen in de route.

 

Voordelige en snelle verbinding
Vanaf € 5,- per enkele reis kunnen reizigers gebruik maken van de Airportliner. Een retourticket kost €10,-. De route van Groningen of Assen naar Groningen Airport Eelde duurt circa 20 minuten.

 

Route
De Airportliner start vanaf het NS station Assen en rijdt via de M.L. Kingstraat naar Groningen Airport Eelde. De route vanaf Groningen start vanaf het Centraal Station en gaat via de Ketwich Verschuurlaan naar de luchthaven. Beide routes worden zowel bij vertrek als aankomst van de vluchten afgelegd. Kijk voor het actuele reisschema van de Airportliner op www.airportliner.nl.

 

Eerste rit op 28 april   
Klaas Jan de Vries: “De eerste dag wordt een feestelijke met zowel de eerste Barcelona-vlucht als de eerste Airportlinerrit vanaf Eelde. Ik heb vernomen dat er al 50 Spanjaarden op Eelde aankomen. Dus ik ga uit van een volle eerste rit!”

bron: Groningen Airport

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.