Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 29 december 2017 @ 21:50 door Travelboy , 737 keer bekeken

De Oostenrijkse carrier Niki komt in handen van de Spaanse low-cost carrier Vueling. Niki wordt ondergebracht bij een nieuwe dochteronderneming van Vueling. Dit laat Vueling’s moederbedrijf International Airlines Group (IAG) vrijdagavond weten.
 
Bieders
De Oostenrijkse maatschappij stond de laatste weken in de etalage nadat een faillissement werd aangevraagd. Het Brits-Spaanse IAG, moederbedrijf van onder andere Vueling en British Airways, was één van de bieders op de maatschappij. De curatoren van Niki onderhandelden de afgelopen weken met een aantal bieders. Duitse media meldden donderdag al dat IAG de enige overgebleven bieder zou zijn.

Nieuwe maatschappij
De aankoop van Niki wordt gedaan door een nieuwe dochtermaatschappij van Vueling. De maatschappij wordt een Oostenrijks bedrijf en gaat voorlopig als zelfstandige maatschappij acteren, meldt IAG. De constructie moet nog wel door de Europese Commissie goedgekeurd worden. Diezelfde Europese Commissie zorgde er eerder indirect voor dat Lufthansa Niki liet vallen.
 
Toestellen
IAG neemt onder andere vijftien Airbussen over van Niki en biedt ook 740 medewerkers een baan. Niki had ruim duizend medewerkers.
 
Slots
Naast de vliegtuigen en het personeel vallen ook een aantal waardevolle landingsslots in Spaanse handen. Het gaat onder andere om landingsrechten in Wenen, Düsseldorf, München, Zürich en Palma de Mallorca.
 
Vueling
De hoogste baas van IAG, Willie Walsh, omschrijft Niki als het “financieel meest levensvatbare deel” van airberlin. “De focus op vakantievluchten betekent dat het prima past bij Vueling. Door deze deal kan Vueling de aanwezigheid in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland vergroten”, stelt Walsh.
 
36 miljoen
IAG geeft in totaal ruim 36 miljoen euro uit om dat doel te bewerkstelligen. Voor de overname wordt 20 miljoen euro neergelegd, terwijl daarna nog eens 16,5 miljoen in de nieuwe maatschappij geïnvesteerd wordt.
 
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.