Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 18 januari 2017 @ 14:55 door Travelboy , 783 keer bekeken

De uitbreiding van Lelystad Airport mag doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist. De bezwaren tegen het bestemmingsplan van de gemeente Lelystad zijn ongegrond verklaard. Er is geen hoger beroep meer mogelijk. De start- en landingsbaan mag nu worden verlengd naar 2.700 meter en worden verbreed naar 45 meter. Hierdoor kunnen zwaardere vliegtuigen op de luchthaven terecht.

 

Onder meer Vogelbescherming was in beroep gegaan, omdat omliggende natuurgebieden gevaar zouden lopen, met name de kiekendieven die er leven. De uitbreiding van de luchthaven zal omliggende gebieden niet aantasten, volgens de Raad: de bruine en blauwe kiekendieven in de Oostvaardersplassen lopen geen gevaar.

 

Het kabinet besloot in 2015 dat Lelystad korte en middellange vakantievluchten overneemt van Schiphol, omdat daarvoor in de Haarlemmermeer geen plaats meer is. Schiphol is eigenaar is van Lelystad Airport. De luchthaven bij Amsterdam zit dicht tegen de capaciteitsgrenzen aan die met omwonenden in 2008 zijn afgesproken. , gaat zich richten op intercontinentale vluchten en overstappers. Lelystad moet vanaf 2018 zo’n 2.000 vluchten gaan verwerken, dat na vijf jaar oploopt naar 10.000.

 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.