Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 24 augustus 2017 @ 00:58 door Travelboy , 688 keer bekeken


Ryanair is ook "oprecht geïnteresseerd" in meebieden bij het verkoopproces van het failliete Air Berlin. Dat heeft topman Michael O'Leary van de Ierse prijsvechter laten weten.
 
Air Berlin vroeg eerder deze maand faillissement aan, nadat de Arabische grootaandeelhouder Etihad had laten weten niet langer geld te willen steken in het structureel verlieslatende bedrijf. Dankzij een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro van de Duitse overheid kunnen alle vluchten voorlopig nog doorgaan.
 
Lufthansa lijkt een belangrijke gegadigde om een deel van de vloot van Air Berlin in te lijven. Een verkoop aan slechts één partij is uitgesloten doordat de Duitse overheid daar voor is gaan liggen.
 
Ook easyJet, Tuifly, en Thomas Cook-dochter Condor lijken interesse te hebben. Zij zijn echter ontevreden over de aanstelling van de speciale commissie, die over de verkoop beslist. Een van de leden van de commissie is namelijk een vertegenwoordiger van Lufthansa-dochter Eurowings. Ook O'Leary van Ryanair vreest dat Lufthansa op deze manier ten onrechte meer kans zou maken.
 
bron: www.nu.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.