Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 29 mei 2017 @ 20:38 door Travelboy , 756 keer bekeken

Etihad zit in de maag met Airberlin. De maatschappij lijdt verlies en zwarte cijfers lijken nog ver weg. Mogelijk doet Etihad afstand van het aandeel Airberlin, zo meldt Bloomberg op basis van gesprekken.

 

De golfmaatschappij staat op het punt om advies in te winnen over de toekomstbestendigheid van het belang in Airberlin. Etihad bemachtigde in 2011 een aandeel van 29,2 procent in de Duitse maatschappij.

 

Geduld
Het is naast Alitalia een van de zorgenkindjes van Etihad. Jaarlijks worden er vele miljoenen in de airlines gestoken om ze overeind te houden. Nadat Alitalia op de rand van een faillissement kwam te staan, lijkt het geduld bij Etihad op te zijn. De golfcarrier denkt er nu over om Airberlin ook eens tegen het licht te houden.

 

Grote stap
Mogelijk neemt Lufthansa op den duur het aandeel in Airberlin over. Lufthansa-topman Casten Spohr liet al doorschemeren dat de maatschappij interessant is voor low-cost activiteiten binnen Lufthansa. Maar de schuldenpost maken van een overname een grote stap.

 

Verlies
Airberlin voert momenteel een grondige herstructurering door. De maatschappij is genoodzaakt om de koers te wijzigen. De verliezen lopen op, met over 2016 een recordverlies van 667 miljoen euro.

 

bron: www.upinthesky.nl

 

Lees het originele artikel in het Engels: www.bloomberg.com/news/articles/2017-05-26/etihad-said-close-to-hiring-bank-to-weigh-air-berlin-stake-saleReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.