Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 @ 22:03 door Travelboy , 790 keer bekeken

Er komt een nieuw treinstation in Fleurus, op twee kilometer van de luchthaven van Charleroi. Dat heeft MR-voorzitter Olivier Chastel gezegd bij RTBF. Minister van mobiliteit Bellot bevestigt het nieuws. Het station zal op de lijn van Leuven naar Charleroi liggen, en zo wordt het voor veel mensen makkelijker om de luchthaven te bereiken. 
 
Wie met het openbaar vervoer naar de luchthaven van Charleroi wil vanuit Vlaanderen, moet daar nu ruim de tijd voor nemen. Eerst een trein naar het station van Charleroi-Zuid, daarna een bus van de TEC, die vaak op zich laat wachten en geregeld in de file staat. Maar daar zou dus verandering in komen.
 
Bij RTBF zegt MR-voorzitter Olivier Chastel dat na maanden overleg over een nieuw treinstation de kogel door de kerk is: "Het station komt in Fleurus, op twee kilometer van de luchthaven. Dat zal een nieuwe dynamiek creëren vanuit Vlaanderen, want het station zal op de lijn liggen die Leuven via Louvain-la-Neuve verbindt met Charleroi. Ik ben daar tevreden over." Van aan het station van Fleurus zullen er shuttlebussen rijden naar de luchthaven.
 
Minister van mobiliteit Bellot bevestigt het nieuws, maar wil nog niet meer informatie kwijt. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe station er komt.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.