Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 17 juli 2017 @ 16:31 door Travelboy , 717 keer bekeken

Een ruime meerderheid van de leden van de Franse pilotenvakbond SNPL bij Air France heeft ingestemd met de oprichting van een nieuw dochterbedrijf dat goedkoper moet gaan werken. Volgens Air France is daarmee de weg vrij voor uitvoering van het plan met de codenaam Boost.

 

Van de piloten stemde 78 procent in met het plan en daarmee kan dit najaar de nieuwe dochter worden opgezet. Dit bedrijf moet met lagere kosten marktaandeel gaan terugwinnen op routes waar de concurrentie en prijsdruk het zwaarst zijn.

 

Met name door nieuw cabinepersoneel met soberdere arbeidsvoorwaarden te werven, denkt het zusterbedrijf van KLM goedkoper te kunnen werken. Zo zou het bedrijf beter de concurrentie aan kunnen gaan met rivalen uit vooral het Midden-Oosten.

 

Steun
Steun van de piloten voor het project is onontbeerlijk. Zij vormen de machtigste beroepsgroep binnen de luchtvaartonderneming.

 

Vorige week werd al een akkoord gesloten met de vakbonden voor het cabinepersoneel over de oprichting van het nieuwe dochterbedrijf.

 

Onderhandelingen
De onderhandelingen over de definitieve afspraken met de piloten rond Boost hebben maanden geduurd. Een van de belangrijkste afspraken is dat de piloten voor het nieuwe dochterbedrijf onder dezelfde arbeidsvoorwaarden werken als hun collega's elders in het bedrijf.

 

Ook werden afspraken gemaakt over onder meer het maximale aantal vluchten dat door het nieuwe bedrijf zal worden uitgevoerd.

 

Verantwoordelijkheden
Topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM stelt dat de piloten hun verantwoordelijkheid nemen door het plan te steunen.

 

Dit najaar moet het eerste toestel van het nieuwe dochteronderdeel de lucht ingaan voor een vlucht binnen Europa. Voor de eerste vluchten naar verre bestemmingen mikt Air France op de zomer van 2018.

 

KLM liet in een reactie op het akkoord weten dat de plannen rond Boost geen belemmering zijn voor groei bij het Nederlandse onderdeel. De exacte gevolgen van de aanvullende productieafspraken rondom Boost op KLM zullen nader worden bekeken.

 

bron: www.nu.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.