Blogposts

Blog

Geplaatst op woensdag 13 december 2017 @ 22:47 door Travelboy , 742 keer bekeken

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa ziet af van de overname van de Oostenrijkse luchtvaartonderneming Niki (o.a. actief vanaf Duseldorf en Keulen). Met die concessie hoopt Lufthansa alsnog toestemming te krijgen van de Europese Commissie voor de overname van grote delen van de failliete luchtvaartmaatschappij Air Berlin.
 
Niki was een dochterbedrijf van Air Berlin en maakt onderdeel uit van de boedel van deze luchtvaartmaatschappij, na Lufthansa de grootste van Duitsland. Lufthansa verklaarde woensdag dat de Europese Commissie verdere concessies eist.

Eerder al had de luchtvaartmaatschappij verklaard afstand te willen doen van een deel van de landingsrechten van Niki maar voor Brussel was dat niet genoeg. Lufthansa heeft nu een aangepast voorstel bij de Europese mededingingsautoriteiten ingediend.
 
Eurocommissaris Margrethe Vestager (mededinging) vreest dat Lufthansa bij een overname van grote delen van Air Berlin een te dominante positie krijgt op de Duitse markt. Ze vreest dat de concurrentie op Duitse binnenlandse routes te sterk wordt beperkt, dat de prijzen op vluchten in Duitsland stijgen en dat het niveau van de dienstverlening afneemt
 
Bron: www.fd.nl
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.