Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 28 oktober 2017 @ 23:48 door Travelboy , 944 keer bekeken

Op de valreep heeft de Britse luchtvaartmaatschappij EasyJet de 25 overgebleven toestellen en luchtvaartrechten van het failliete Air Berlin overgenomen. Dat is goed nieuws voor een groot deel van het personeel in Berlijn.

Met de deal komt er einde aan de maandenlange onderhandelingen over de verkoop van het failliete Air Berlin, dat gisteren na bijna 40 jaar zijn allerlaatste commerciële vlucht uitvoerde. Eerder nam luchtvaartmaatschappij Lufthansa 81 toestellen over en beloofde het investeringen van circa 1,5 miljard euro.

Banen behouden
EasyJet koopt 25 vliegtuigen van het type Airbus A320. Daarnaast krijgen de Britten de luchtvaartrechten van Air Berlin op vliegveld Berlin-Tegel in handen. Dat is goed nieuws voor het meeste personeel daar: EasyJet zegt dat het de meeste van hen een baan aan zal bieden. Naar verwachting blijven duizend banen (piloten en cabinepersoneel) behouden.
Air Berlin ontvangt hiervoor minimaal 40 miljoen euro van EasyJet. Het bedrijf noemt de onderhandelingen, die in het geval van EasyJet al sinds begin van afgelopen zomer liepen, een succes.

Grootste in Berlijn
De deal maakt EasyJet, dat dusver alleen actief was op vliegveld Berlin-Schönefeld​, de grootste luchtvaartmaatschappij van Berlijn. Ook nemen door de overname de zorgen over de dominantie van Lufthansa op Duitse markt af. Air Berlin was tot voor kort de grootste rivaal van Lufthansa op binnenlands vluchten in Duitsland.

EasyJet laat weten dat het deze winter nog een gereduceerd vluchtschema hanteert bij Berlin-Tegel. Vanaf de zomer van 2018 vliegt het naar verwachting een volledig schema.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.