Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 15 oktober 2017 @ 22:20 door Travelboy , 724 keer bekeken

De aanpak van de wegen rond Eindhoven Airport start waarschijnlijk nog voor de bouwvak in 2018. Eerst wordt de kruising Anthony Fokkerweg met de N2/A2 aangepakt. Hier komt ook een nieuwe fietsersbrug over de snelweg.
 
Nu loopt het verkeer nog elke ochtend vast op het viaduct Anthony Fokkerweg over de N2/A2. De gemeente Eindhoven verwacht nog voor de zomervakantie van volgend jaar te kunnen beginnen met het verruimen van deze bottleneck. Om plaats te maken voor de auto's wordt ook een nieuwe fietsersbrug over de snelweg aangelegd. Dat is de eerste fase van de aanleg van een aantal nieuwe wegen.
 
Zo komt er een verbinding tussen de Anthony Fokkerweg en de A58 bij Best, onder meer over de Spottersweg. Die tweede fase moet eind volgend jaar aanbesteed worden. Fase drie, een verbinding tussen de Spottersweg, via Brainport Industries Campus, onder de A2/N2 door, naar Goederendistributiecentrum Acht komt daarna aan de beurt. De gemeente verwacht dat de wegenstructuur in 2021 klaar is. Daarna wordt dan zoals beloofd aan Oirschot de Oirschotsedijk afgesloten.
 
De drie onderdelen zijn vooral bedoeld om Eindhoven Airport beter bereikbaar te maken. Het vliegveld kan dan vanaf de A58 bij Best en vanaf de Anthony Fokkerweg benaderd worden. De kruising Anthony Fokkerweg-A2/N2 wordt verbreed, zodat die meer verkeer kan verwerken. Dat moet een einde aan de dagelijkse files maken.
 
bron: www.ed.nlReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.