Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 12 december 2017 @ 17:25 door Travelboy , 1101 keer bekeken


Duitse piloten van Ryanair gaan deze maand staken, heeft de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) bekendgemaakt. Ook Nederlandse reizigers zullen hierdoor worden getroffen.

De Duitse piloten van de Ierse luchtvaartmaatschappij zullen tegelijk het werk neerleggen met hun collega's in Ierland en Portugal. Ze willen betere arbeidsvoorwaarden die gelden voor iedereen, in plaats van de individuele afspraken die ze nu hebben. De piloten zullen de staking kort van tevoren aankondigen. Op 15 december gaan Italiaanse Ryanair-piloten staken.

Voor Nederlandse reizigers zal de staking zeker gevolgen gaan hebben". Veel Nederlanders vliegen vanaf de belangrijke Duitse Ryanair-basis Weeze, vlak over de grens. 60 procent van de reizigers daar komt uit Nederland.

Ook Schiphol en Eindhoven krijgen last van de staking. Op Schiphol gaat het om vluchten van en naar Ierland. Op Eindhoven zullen o.a. vluchten van en naar Portugal en Italië kunnen uitvallen. Ook worden mogelijk vluchten naar landen waar niet gestaakt wordt geannuleerd, omdat vliegtuigen vaak doorvliegen naar een derde land.

Bron: www.nos.nlReacties

 • Travelboy
  dinsdag 12 december 2017, 23:59

  UPDATE

   

  In diverse Britse en Ierse bronnen staat gemeld dat de Ierse piloten op woensdag 20 december gaan staken.

   

  De Duitse piloten hebben gemeld dat er tussen 23 en 26 december niet wordt gestaakt

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.