Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 19 juni 2017 @ 19:20 door Travelboy , 675 keer bekeken

Lelystad Airport kan versneld doorgroeien na de opening in april 2019. Dat schrijft De Telegraaf. De polderluchthaven moet de zevende baan van Schiphol worden, zodat veel vakantievluchten ’gedwongen’ worden vanuit de Flevopolder te vertrekken. Tegenstanders zijn ‘not amused’.


25.000 vluchten.

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu bevestigt tegenover de krant dat er al over vier tot vijf jaar 25.000 vluchten zouden kunnen plaatsvinden. Dat komt neer op dagelijks 68 starts en landingen in plaats van de aanvankelijk beoogde zestien vluchten. Tegenstanders reageren geschokt. Ze vrezen het lawaai van de aanvliegroutes.
Lelystad Airport moet Schiphol, dat tegen haar maximale capaciteit aanloopt, zo snel mogelijk ontlasten. Vooral omdat het andere ’overloopvliegveld’ Eindhoven ook vol begint te raken. Schiphol wil vakantieverkeer uit de Haarlemmermeer bannen om ruimte te maken voor zakenreizigers.


Luchtruim

De versnelde groei is nog wel afhankelijk van beperkingen van het luchtruim. Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en de luchtmacht zijn druk bezig om extra ruimte in de lucht te vinden voor het Lelystad-verkeer. Dat mag Schiphol en de militairen niet in de weg zitten en moet veilig zijn.


Uiteindelijk moet de polderluchthaven in de plannen 45.000 vluchten per jaar accommoderen ofwel 124 per dag.

 

bron: www.airport-lelystad.comReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.