Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 02 december 2017 @ 00:30 door Travelboy , 1525 keer bekeken

Voormalig Formule 1 coureur en luchtvaartondernemer Niki Lauda overweegt samen met Thomas Cook Duitsland/Condor alsnog een bod uit te brengen op voormalig Air Berlin-dochter Niki, als de Europese Unie een stokje steekt voor de overname van Niki door Lufthansa. Dat heeft Lauda aan Oostenrijkse media laten weten.
 
Woensdag werd bekend dat de Europese Unie mogelijk alsnog de overname van vakantievlieger Niki, ooit onderdeel van het failliete Air Berlin, wil blokkeren. De positie van Lufthansa zou met de overname van Niki te dominant worden, zo is in Brussel te horen. Bovendien waren er meer gegadigden voor Niki, waaronder Thomas Cook/Condor met Niki-oprichter Niki Lauda, maar ook IAG Group (British Airways en Iberia).
 
Spanje
De stap van de EU zou grote gevolgen hebben voor Niki en voor de uitvoering van vluchten. De operatie van Niki, met vluchten naar Spanje, Canarische Eilanden en Balearen, wordt gefinancierd door Lufthansa, dat bij Niki voor de nodige liquiditeit zorgt. Als de EU de deal blokkeert, zal Lufthansa de betalingen stoppen.
 
In dat geval kan Niki, dat een grote basis op Düsseldorf heeft, de deuren sluiten. Dat betekent dat 28 toestellen aan de grond blijven, dat duizenden tickets ongeldig worden en veel medewerkers hun baan verliezen. Dit staat nog los van het feit dat de Duitse overheid mogelijk naar een deel van zijn overbruggingskrediet van 150 miljoen kan fluiten, dat het beschikbaar stelde om Air Berlin tijdens de surseance van betaling in de lucht te houden.
 
Grote vraag is wat het gesprek tussen Lufthansa-topman Carsten Spohr en de EU oplevert. Niki Lauda laat ondertussen in de Oostenrijkse krant Handelsblatt weten dat hij klaar is voor een gesprek over een eventuele overname. Eerder waarschuwde hij al voor een monopolie van Lufthansa in Duitsland en Oostenrijk.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.