Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 22 september 2017 @ 18:14 door Travelboy , 714 keer bekeken

De ‘crisis’ bij Ryanair dreigt zich verder te verdiepen. Een vertegenwoordiging van de piloten van zeventien Europese basissen van budgetvlieger Ryanair, waaronder die van Charleroi en Weeze, eist betere arbeidsomstandigheden.
 
Ze verwerpt de bonus die de directie hen had geboden om af te zien van hun vakantie, zo staat in een brief die is uitgelekt naar het dagblad La Libre Belgique.
 
12.000 euro
De directie van Ryanair bood de piloten een bonus van 6.000 tot 12.000 euro als ze zouden afzien van tien dagen vakantie en zeker nog een jaar bij de maatschappij zouden blijven.
Iers contract

De piloten eisen onder meer lokale contracten, die de wet en rechten respecteren van het land waarin ze werken. Momenteel hebben de piloten nog een Iers contract. Daarnaast willen ze dat de nieuwe contracten tegen 1 januari 2018 rond zijn, met een reeks maatregelen die hun werkomstandigheden moeten verbeteren. 
 
Acties
De piloten benadrukken volgens La Libre Belgique dat ze niet verantwoordelijk gehouden willen worden voor de geannuleerde vluchten. Bovendien stellen ze hun directie voor een ultimatum: ze willen voor komende vrijdag om 10 uur (red: was afgelopen ochtend) een positieve reactie op hun eisen. Anders volgen er mogelijk acties.
 
Overhoop
Mogelijk gaan de piloten dan volledig volgens het boekje werken, waardoor ze bepaalde taken die niet in hun contract staan, niet meer zullen uitvoeren. Dat zou het vluchtschema onvermijdelijk overhoop gooien.

Ryanair kon het bericht niet bevestigen.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.