Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 09 februari 2017 @ 16:06 door Travelboy , 888 keer bekeken

Plannen van budgetmaatschappijen om vanuit Nederland naar intercontinentale bestemmingen te vliegen vormen voorlopig geen bedreiging voor de positie van luchthaven Schiphol en het netwerk van KLM. Dat is de conclusie van een onderzoek door het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM). De studie in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu wordt donderdag gepubliceerd.

 

Doordat Schiphol naar verwachting in het komende jaar een afgesproken vliegplafond van 500.000 bewegingen per jaar bereikt zijn er beperkte groeimogelijkheden voor nieuwkomers, zo schrijven de auteurs. Uitwijkluchthaven Lelystad is pas in 2019 operationeel. Bovendien is de kans groot dat de intercontinentale prijsvechters zich in de eerste instantie zullen richten op nichemarkten, waardoor de gevolgen voor het netwerk van KLM en de positie van Schiphol als luchtvaartknooppunt beperkt blijven.

 

Lees verder op: https://fd.nl/ondernemen/1186826/intercontinentale-vluchten-door-prijsvechters-geen-bedreiging-voor-schipholReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.