Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 oktober 2017 @ 01:42 door Travelboy , 777 keer bekeken

Ryanair heeft zijn piloten donderdag loonsverhoging beloofd en meer baanzekerheid. Dat staat in een brief van de Ierse luchtvaartmaatschappij aan het vliegend personeel die in handen is van persbureau Reuters. 

 

Ryanair schrapte afgelopen maand enkele duizenden vluchten voor de periode tot en met maart volgend jaar. De prijsvechter heeft niet genoeg piloten beschikbaar om de hele dienstregeling uit te voeren, mede doordat zij grote hoeveelheden extra verlofdagen hebben opgenomen

 

De gang van zaken heeft geleid tot een storm van kritiek, ook vanuit vakbonden en zelfs tot in het Europarlement werd woedend gereageerd. Vakbonden vinden dat Ryanair de problemen aan zichzelf te danken heeft. Door zijn personeel beter te behandelen had het bedrijf volgens de vakorganisaties veel leed voor honderdduizenden gedupeerde passagiers kunnen voorkomen.

 

Topman Michael O'Leary stelt de piloten in de brief 'aanzienlijke verbeteringen' in het vooruitzicht wat betreft hun roosters, salarissen, contracten en loopbaanvooruitzichten. De wijzigingen moeten in het komende jaar worden doorgevoerd.

 

bronL www.ad.nl

 

Lees meer op Reuters www.reuters.com/article/us-ryanair-hldgs-cancellations/ryanair-promises-pilots-significant-improvements-in-pay-conditions-idUSKBN1CA2MGReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.