Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 09 juli 2017 @ 21:04 door Travelboy , 770 keer bekeken


Eindeloze wachtrijen en gemiste vluchten op Schiphol. Groningen Aiport Eelde ziet de drukte in Amsterdam glimlachend aan. Het Drentse vliegveld zet de aanval in. Een zondagmiddag in Eelde.
 
Vliegveld Eelde, zondagmiddag half drie. Karen en Cor Kolenberg stappen de vertrekhal in, elk met een flinke koffer. „We hebben onze auto net op P3 neergezet”, zegt Cor. „Dat is de goedkoopste parkeerplaats. Net iets verder weg dan P1 en P2.”
 
Zijn vrouw schiet in de lach. „Nou, het was inderdaad heeeeel ver lopen”, schatert ze. „Wel vier hele minuten!” Het echtpaar komt komt uit Grootebroek, vlakbij Enkhuizen, en vliegt voor het eerst vanaf Eelde. Dat is geen bewuste keus. Karen: „We boekten een last minute naar Kreta en vertrekken toevallig vanaf hier.”
 
Blij zijn ze wel. „Pas hebben we op Schiphol een uur voor de douane gestaan”, zegt Cor. „Dat zal hier niet gebeuren.” Het enige voordeel aan Schiphol is dat het dichter bij huis is, aldus Cor. De vele voorzieningen daar gebruiken ze niet. „We drinken koffie van te voren, meer niet. En dat lukt hier vast ook wel ergens.”
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.