Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 25 juli 2017 @ 16:09 door Travelboy , 715 keer bekeken

Nu de olieprijs historische laagtes bereikt, grijpen luchtvaartmaatschappijen hun kans. Lowcostmaatschappijen als Ryanair en Easyjet staan op voet van een prijzenoorlog.
 
Ryanair-baas Michael O'Leary kondigde al aan dat hij vliegtickets tot 9 procent goedkoper zal maken. Hij pakt wel vaker uit met dergelijke krasse uitspraken, maar omdat de olieprijs zo laag blijft staan, krijgen we wellicht echt de grootste prijzenoorlog in jaren.
 
De Verenigde Staten heeft de afgelopen jaren verschillende nieuwe oliebronnen aangeboord. Samen met de schaliegasrevolutie zorgen die voor een overaanbod, waardoor de olieprijs historisch laag staat. Omdat vliegprijzen vooral beïnvloed worden door de olieprijs, kunnen lowcostmaatschappijen hun prijzen drukken, tot in het extreme
 
Lowcostmaatschappijen steken hun dure broertjes de loef af. Dankzij hun moderne vliegtuigen geven ze al minder uit aan brandstof, waardoor ze logge, oudere maatschappijen naar de afgrond duwen. Zo stond Alitalia op de rand van het faillissement, maar de Italiaanse overheid kon het bedrijf redden. Ondertussen doken lowcostmaatschappijen in het gat dat Alitalia achterliet. En zo nemen Ryanair en co stilletjes aan de hele Europese markt over.
 
De komende jaren mogen we ons verwachten aan extreem goedkope vliegtickets. Dat is goed nieuws voor onze portemonnee, maar slechts nieuws voor het klimaat.
 Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.